monitor-1054592_1920

A video SEO-ról

  • augusztus 21st, 2016
  • Blog
  • 0 Comments
  • admin

Mindenki keres!

Milliárdnyi néző, billió órákat tölt el vizuális tartalomfogyasztással. Minden felhasználó egyre gyakorlottabban kezeli az eszközeit, ezért egyre többen kutatnak a videók között is aktuális keresésik során. Újra meg újra bebizonyosodik számukra, hogy a videó kompaktabb információ forrás. Ezért tolódik el a hangsúly a szöveges tartalmak felől a videóra.

Tőlünk nyugatra már a cégek fele rendelkezik olyan videós tartalommal, ami marketing szempontból értékes információkat hordoz a néző számára. Ezzel az eszközzel kimutathatóan növekszik a forgalom és vásárlói bizalom egyaránt.

A Forbes Magazin már 2015-öt is a videomarkting évének nyílvánította, de ennek a ténynek a fontossága úgy tűnik hidegen hagyta a magyar cégvezetőket. Azonban már látszik némi mozgolódás, egyesek rákaptak a videók ízére és szinte szökőárként rántják magukkal a szakmájuk képviselőit. Egyre több a megmondó ember digitális marketing scénában, akik már optimalizálják videóikat és ezzel serkentik a versenyt.

Több mint 7 éves videó-keresőoptimalizálási tapasztalattal (ami ebben az iparágban nagy idő) kijelentjük, hogy a magyar piac még korántsem nevezhető kiaknázottnak. Ennek komoly veszélyei vannak a hazai gazdaságra nézve, mert fejlettebb kommunikációjú  külföldi cég adott szegmensben (Pl: videoseo-s eszközökkel) letarolhatja a magyar piacot, ezzel magyar munkahelyeket sodorva veszélybe.